Ouderraad

Hallo, wij zijn de ouderraad van MiniMaxi!

(Puck, Femke, Kim, Merel en Nina, van links naar rechts)

Om ouders een stem geven in het beleid & ontwikkelingen bij MiniMaxi, is er vanuit de wet bepaald dat elke kinderopvang/BSO een ouderraad/oudercommissie heeft. Wij als ouderraad geven (gevraagd en ongevraagd) advies op zaken als bijvoorbeeld; kwaliteitsbeleid, pedagogisch beleid, veiligheid en gezond, klachtenregeling en prijswijzigingen.

Daarnaast zorgen we bijvoorbeeld ook voor een attentie op de Dag van de Leidster, op verjaardagen van leidsters, een kerstattentie en denken we mee over bijvoorbeeld de Sinterklaasviering. Voor het kunnen realiseren van dit soort zaken, vragen we 1x per jaar in een vrijwillige bijdrage per kind.

Gemiddeld eens in het kwartaal komen we samen en bespreken we lopende zaken met elkaar. Mochten jullie input hebben voor deze vergaderingen, dan horen we dat natuurlijk graag! Daarnaast willen we ook benadrukken dat de ouderraad niet alleen MiniMaxi ondersteunt, maar ook (vertrouwelijk) aanspreekpunt is voor jullie als ouders/verzorgers op het moment dat jullie daartoe behoefte of noodzaak voelen. Neem dan contact op met een van onderstaande ouders of per mail via ouderraad@kindercentrum-minimaxi.nl

Op dit moment zijn er 5 leden van de ouderraad.

Wij stellen ons graag aan jullie voor!

Nina Hennes

Mijn naam is Nina Hennes, moeder van Fiene (2020) en Raas (2022). Sinds 5 jaar woon ik samen met Koen in Helvoirt. Ik werk als leerkracht op een basisschool in een dorp verderop en rijd in mijn vrije tijd graag een rondje op mijn paard in het bos! Toen we ons eerste kindje kregen was al snel de keuze gevallen om haar bij MiniMaxi te brengen! Een huiselijke opvang met lieve meiden die voor ze zorgen. Achter de schermen speelt een hoop waar je als ouder geen weet van hebt. Ik vind het heel interessant om daar meer van te weten te komen en zowel gevraagd als ongevraagd advies te mogen geven. Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering en ontwikkeling en daar wil ik graag aan bijdragen door alle ouders te vertegenwoordigen in de ouderraad.

Merel Hoezen

Ik ben Merel en ik woon samen met Theo en mijn twee lieve dochters Vera van 2 en Evi van 1. Sinds 2018 wonen we in Helvoirt. Naast mijn gezin werk ik als fysiotherapeut in Den Bosch. Sinds 2020 ben ik lid van de ouderraad. Voor onze dochter waren we op zoek naar een kinderdagverblijf dat kleinschalig is en het kind centraal zet. Waar ze zichzelf kan zijn en lekker kan buitenspelen. Vanaf het eerste moment voelden we ons thuis bij MiniMaxi. Graag wilde ik mijn steentje bij dragen aan deze mooie plek. En was ik geïnteresseerd in het reilen en zeilen van MiniMaxi.

Puck Smaal

Ik vind het een eer om de ouders bij MiniMaxi te mogen vertegenwoordigen. Als lid wil ik me inzetten om mee te denken over het beleid van de crèche, adviseren over onderwerpen als veiligheid, hygiëne, voeding en educatie, en meehelpen bij het organiseren van activiteiten en evenementen. Verder hoop ik dat mijn commerciële instelling en ervaringen in het bedrijfsleven MiniMaxi verder kunnen helpen. Mocht jij ook je stem willen laten horen, voel je dan vrij om me aan te spreken of iemand anders van de ouderraad. 

Femke Schipper

Ik ben Femke en samen met Mark zijn wij de ouders van Naud (2018) en Sten (2020). Toen 3 jaar geleden een oproep kwam voor nieuwe leden bij de ouderraad trok het mijn interesse om juist eens vanuit de andere kant (de kant van de ouder) mee te kijken en te denken. Tijdens mijn vooropleiding heb ik ervaring/ kennis mogen doen op een kinderdagverblijf en nu ben ik leerkracht op een SBO-school. Ik vind het fijn nu meer betrokken te zijn bij het reilen en zeilen binnen MiniMaxi. Ik probeer zoveel mogelijk kritisch maar ook praktisch mee te denken met zowel de organisatie als de ouders. Ook vind ik het leuk om mee te kijken naar attenties voor de juffen en het organiseren van activiteiten.  

Kim van Oirschot – Nendels

Ik ben Kim, getrouwd met Sven en samen met onze kinderen Lucas (2018) & Juul (2021) en ik ben sinds 2015 woonachtig in Helvoirt. Vanuit mijn achtergrond (orthopedagogiek) en mijn persoonlijke interesse leek het me leuk om me aan te melden bij ouderraad van MiniMaxi in 2019. Ik wilde graag meer weten over het reilen & zeilen bij dit mooie kindcentrum en mijn steentje bijdragen in de vorm van adviseren, meedenken en organiseren.